Het NCMW

Experts in oplossingsgericht werken

Hét NCMW

pioniers in werken Nieuwe Stijl

Veiligheid in gezinnen – 3 Kolommen

Veiligheid in gezinnen – 3 Kolommen

Programma

  1. Hoe betrek je het informele netwerk, het gezin ook en vooral de kinderen c.q. belangrijke anderen in en om het systeem om de veiligheid van het kind zoveel mogelijk te waarborgen en streef je naar een zo groot mogelijke regie bij het gezin?
  2. Hoe betrek je het formele netwerk ten einde de veiligheid van het kind zoveel mogelijk te waarborgen en laat je daarin de regie in hoe dat te bereiken zoveel mogelijk bij het gezin?
  3. Hoe maak je optimaal gebruik van je intuïtie in het bespreekbaar maken van (signalen van) kindermishandeling zonder beschuldigend maar ook niet vrijblijvend te zijn?
  4. Hoe sluit je zo goed mogelijk aan op de doelen van het gezin teneinde tot gemotiveerde hulpverlening c.q. verwijzing te komen?
  5. Hoe voer je een gesprek over mishandeling of signalen daarvan?
  6. Hoe verwijs je door, hoe maak je gebruik van Eigen kracht conferenties?
  7. Wanneer ouders geen hulp willen, hoe leer je gebruik te maken van de principes uit de bezoekersrelatie en de principes uit Signs of Safety, om te komen tot vrijwillige hulpverlening zo ook bij ontkenning van mishandeling, maar ook bij het neerleggen van de verantwoordelijkheid bij de partner, familie, etc. en niet bij zichzelf.
  8. Het leren gebruik te maken van het Signs of Safety risico-veiligheid-taxatie model, in gesprekken met cliënten.
  9. Hoe voorkom je zolang mogelijk inschakeling van het gedwongen kader (Raad voor de Kinderbescherming) en wanneer inschakeling onontkoombaar is, hoe zorg je er dan voor dat je dit doet met behoud van de relatie?

Praktische informatie

Erkenning beroepsregister

Deelname aan deze cursus levert 12 registerpunten op voor het opleidingstraject voor bij Registerplein geregistreerde maatschappelijk werkers en sociaal agogen.

Omvang

De cursus omvat 4 dagen. Met betrekking tot de teamnascholing kan in onderling overleg het aantal dagen aangepast worden aan de behoeften en mogelijkheden van de instelling.

Kosten

De kosten bedragen € 1.295,- per dag, exclusief reiskosten trainer


Informatie

Marika Rijns, Van Goghlaan 14, 6006 PP Weert, tel: 0495–450667, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Terug naar Trainingen overzicht

 

Manager:

Marika Rijns
Van Goghlaan 14
6006 PP Weert
tel. 0495 - 450667

Voor informatie en offertes mail me...

 

Direktie:

José Bijker
Prins Bernhardlaan 72
7622 BJ Borne
E-mail
tel. 074 - 2667586

Bankgegevens:

Postbank : NL96 INGB 0004 8245 27
Nascholingscentrum Maatschappelijk Werk - Weert