Het NCMW

Experts in oplossingsgericht werken

Hét NCMW

pioniers in werken Nieuwe Stijl

Oplossingsgericht rapporteren samen met de cliënt

Oplossingsgericht rapporteren samen met de cliënt

Het uitdagende en inspirerende van deze cursus is het spanningsveld tussen de voortgangsrapportage overdracht"proof" te maken naar je collega's/organisatie én de cliënt als expert te laten fungeren zodat zij/hij de verslaglegging als van zichzelf herkent qua inhoud en stijl van rapporteren.
Leren hoe de cliënt jullie gaat helpen zo duidelijk mogelijk te zijn; onderscheid te maken in hoofd- en bijzaken, bij háár/zijn kern te blijven en daar waar spanning tussen jullie ontstaat door bijv. andere opvattingen over hoofd- en bijzaken, hóe dan te handelen. Dit door o.a. het actief gebruik maken van de principes uit de bezoekersrelatie in de KOT zodat ook je rapportage (meer) onderdeel gaat uitmaken van het hulpverleningsproces!

Op een interactieve en concrete/praktische manier met elkaar aan de slag gaan en ter plekke met elkaar oefenen met je eigen casuïstiek/rapportage. Gebruik makend van standaard KOT-formulieren wanneer dat helpend blijkt te zijn.

Praktische informatie

Erkenning beroepsregister

Deelname aan deze cursus levert 3 registerpunten op voor het opleidingstraject voor bij Registerplein geregistreerde maatschappelijk werkers en sociaal agogen.

Omvang

De cursus omvat 1 dag. Met betrekking tot de teamnascholing kan in onderling overleg het aantal dagen aangepast worden aan de behoeften en mogelijkheden van de instelling.

Kosten

De kosten bedragen € 1.295,- per dag, exclusief reiskosten trainer


Informatie

Marika Rijns, Van Goghlaan 14, 6006 PP Weert, tel: 0495–450667, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Terug naar Trainingen overzicht

 

Manager:

Marika Rijns
Van Goghlaan 14
6006 PP Weert
tel. 0495 - 450667

Voor informatie en offertes mail me...

 

Direktie:

José Bijker
Prins Bernhardlaan 72
7622 BJ Borne
E-mail
tel. 074 - 2667586

Bankgegevens:

Postbank : NL96 INGB 0004 8245 27
Nascholingscentrum Maatschappelijk Werk - Weert